Aszódi Attila bécsi látogatása

Publikálva: 2015. március 20.

Dr. Aszódi Attila kormánybiztos NAÜ vezetőkkel folytatott megbeszélésein tájékoztatást adott a paksi bővítési projekt aktuális állásáról és javaslatot tett egy kerekasztal-megbeszélés megrendezésére NAÜ vezetők és a paksi bővítésben illetékes döntéshozók részvételével. A NAÜ tapasztalatainak jobb megismerését és a bővítési projekt nemzetközi transzparenciájának erősítését célzó program tervét valamennyi tárgyaló partner üdvözölte és támogatásáról biztosította.

2015. február 24-én Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél (NAÜ) folytatott megbeszéléseket és előadást tartott egy NAÜ szakmai találkozón (Technical Meeting to Prepare Guidance Documents for Capacity Building). Prezentációjában egy békés nukleáris programmal és üzemelő atomerőművel rendelkező ország perspektívájából mutatta be az új reaktorépítés kihívásait.

 

Tárgyalási programja során találkozott Yukiya Amano főigazgatóval, Mikhail Chudakov nukleáris energiáért és Denis Flory nukleáris biztonságért és védettségért felelős főigazgató-helyettesekkel, valamint Anne Starz, nukleáris infrastruktúra-fejlesztéssel megbízott részlegvezetővel.

 

A megbeszéléseken Aszódi Attila tájékoztatást adott a paksi bővítési projekt aktuális állásáról.

 

 

 Menü

Főoldal

Navigáció