Hírek

Tájékoztató a budapesti Víz Világtalálkozóról az EBESZ Állandó Tanács ülésén

Publikálva: 2016. november 8.

Az EBESZ Állandó Tanács november 3-i ülésén az EBESZ mellet működő magyar képviselet tájékoztatást adott a 2016. november 28-30-án, Budapesten rendezendő Víz Világtalálkozóról.

Tovább a teljes cikkre

Szijjártó Péter külügyminiszter az EBESZ informális miniszteri találkozóján, Potsdamban (2016. szeptember 1.)

Publikálva: 2016. szeptember 5.

Az európai-orosz-amerikai összefogás legfontosabb fóruma az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Berlinben, az EBESZ-részt vevő államok informális külügyminiszteri tanácskozása előtt.

Tovább a teljes cikkre

A migráció kérdése az EBESZ Állandó Tanács napirendjén

Publikálva: 2016. július 22.

Július 20-án került megrendezésre a migráció témájának szentel rendkívüli Állandó Tanácsülés. A megbeszélésen a migrációval foglalkozó informális munkacsoportot elnöklő svájci nagykövet számolt be az elmúlt hónapok üléseinek eredményéről.

Tovább a teljes cikkre

Szabó György nagykövet előadása az EBESZ Emberi Dimenziós Bizottságában

Publikálva: 2016. július 13.

Szabó György, az EBESZ asztanai irodáját vezető magyar nagykövet július 12-én meghívott vendége volt az EBESZ Emberi Dimenziós Bizottságának.

Tovább a teljes cikkre

Az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének nyári ülésszaka

Publikálva: 2016. július 6.

Július 1-5. között tartotta rendes nyári ülésszakát az EBESZ Parlamenti Közgyűlése Tbilisziben.

Tovább a teljes cikkre

Bécsi nagykövetek paksi látogatása

Publikálva: 2016. június 29.

2016 áprilisában hármadik alkalommal szervezett a Képviselet szakmai látogatást Paksra, bécsi nemzetközi szervezetekhez akkreditált nagykövetek részére. Ezúttal tizenkét ország, köztük Ausztrália, Japán, Indonézia, Németország és Oroszország diplomatái éltek a lehetőséggel. Az atomerőmű mellett megtekintették a Karbantartó és Gyakorló Központot, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolóját, valamint Bátaapátiban a Nemzeti Radioaktív-hulladék Tárolót. Az egyes szakterületekről részletes előadást tartott a vendégeknek Hamvas István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, Kereki Ferenc, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Aszódi Attila, bővítési kormánybiztos.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztatás Paks 2 helyzetéről a NAÜ ülésén

Publikálva: 2016. június 23.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) Kormányzó Tanácsának (KT) ülésén dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos, felszólalásában tájékoztatást adott a Paks 2 projekt aktuális helyzetéről. Az orosz féllel történő együttműködésre, az Európai Bizottsággal folyó egyeztetésekre, valamint a különböző engedélyeztetési eljárások aktuális állásására vonatkozóan pozitív értékelést adott.

Tovább a teljes cikkre

CTBTO aláírásának 20. évfordulója

Publikálva: 2016. június 23.

Az Átfogó Atomcsend Szerződés (CTBT) aláírásának 20. évfordulója alkalmából a CTBTO Előkészítő Bizottsága (PrepCom) rendes nyári ülésszaka (2016. június 13-15.) első napján miniszteri találkozóra, második napján pedig a Bölcsek Tanácsa (Group of Eminent Persons – GEM) ülésére került sor Bécsben. Magyarországot Dr. Mikola István a KKM biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára képviselte, a GEM zárt ülésén pedig a testület állandó magyar tagja Martonyi János korábbi külügyminiszter vett részt.

Tovább a teljes cikkre

Szabó György nagykövet, az EBESZ asztanai projekt-koordinátori irodája vezetőjének éves beszámolója

Publikálva: 2016. június 17.

Szabó György nagykövet 2016. február 1-óta tölti be az asztanai projekt-koordinátori iroda vezető posztját, korábban az EBESZ biskeki irodáját irányította.

Tovább a teljes cikkre

Magyar felszólalás az EBESZ Állandó Tanácsának ülésén

Publikálva: 2016. június 6.

Astrid Thors, az EBESZ Nemzeti Kisebbségi Főbiztosa, a szervezet Állandó Tanácsának június 2-i ülésén tartott időszakos beszámolójában kitért magyarországi látogatásának eredményeire is.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció