2015. március 9. és 17. között került megrendezésre az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) Kábítószerek Bizottságának (CND) 58. ülése. Dán Károly nagykövet elnökölte a kábítószerek és emberi jogokkal foglalkozó kerekasztalbeszélgetést

2015. március 9. és 17. között került megrendezésre az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) Kábítószerek Bizottságának (CND) 58. ülése. Közel ezer résztvevőt delegáltak a tagállamok, nemzetközi szervezetek és a civil szféra. Az idei ülésen 12 állásfoglalást tárgyalt a Bizottság, többek között a mefedron és ketamin hatóanyagainak nemzetközi besorolását. A Bizottsági üléseket 65 egyéb, a prevencióval, ártalomcsökkentéssel és rehabilitációs témával foglalkozó rendezvény egészítette ki. Az esemény során aláírásra került a UNODC-WHO közös Drogfüggőség kezelési és gondoskodási programja.

Az ülések során Dán Károly nagykövet elnökölte a drogok negatív hatásaival foglalkozó interaktív panel-beszélgetést. Magyarországot a bécsi állandóképviselet diplomatái és az Emberi Erőforrások Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium illetékes munkatársai képviselték.