Galéria

Magyar dizájnbútorok a bécsi ENSZ-székházban

Magyar dizájnbútorok a bécsi ENSZ-székházban2015. január 28.

Két magyar cég, a Position Kollektíva és a Hannabi dizájnbútoraival berendezve nyílt meg újra a bécsi ENSZ-székház C épületének pihenője kedden. Fotó: Filep István
ENSZ Nőegylet jótékonysági bazár

ENSZ Nőegylet jótékonysági bazár2014. december 2.

A korábbi évekhez hasonlóan a bécsi magyar Állandó Képviselet idén is magas színvonalon képviselte Magyarországot az ENSZ Nőegylet jótékonysági bazárán. A bevétel teljes egészét a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére fordítják.
Bécsi nagykövetek látogatása a Paksi Atomerőműben

Bécsi nagykövetek látogatása a Paksi Atomerőműben2014. május 12.

Magyarország Állandó Bécsi ENSZ Képviselete immár harmadik alkalommal szervezett látogatást a bécsi diplomáciai testület tagjai részére 2014. május 9-10-én a Paksi Atomerőműben.
Magyarország elnökli az ENSZ Világűrbizottság Tudományos és Technikai Albizottságát

Magyarország elnökli az ENSZ Világűrbizottság Tudományos és Technikai Albizottságát2014. február 10.

Dr. Both Elődöt, a Magyar Űrkutatás Iroda igazgatóját választották meg az ENSZ Világűrbizottság Tudományos és Technikai Albizottság elnökének, mandátuma 2015-ben jár le. A kinevezés alkalmából Magyarország Állandó Képviselete az ENSZ és más nemzetközi szervezetek mellett Bécsben, fogadást adott, melyen részt vett Farkas Bertalan, Magyarország eddigi egyetlen űrhajósa is.
Holokauszt-emléknap - Megemlékezés az ENSZ bécsi központjában a holokauszt áldozatairól

Holokauszt-emléknap - Megemlékezés az ENSZ bécsi központjában a holokauszt áldozatairól2014. január 27.

Az emlékezés kötelességét és a fiatal generációk tanításának fontosságát hangsúlyozták hétfőn a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján, a bécsi ENSZ-központban tartott megemlékezésen.
ENSZ jótékonysági bazár 2013

ENSZ jótékonysági bazár 20132013. december 16.

Az ENSZ Jótékonysági Nőegyletének bécsi szervezete által idén is megrendezésre került Bazáron a magyar nemzeti stand kimagasló színvonalon képviselte hazánkat. A bécsi ENSZ Állandó Képviselet, a bevétel teljes egészét jótékonysági célokra ajánlotta fel.
(fotók: Vincze Pál)
Kortárs magyar alkotók munkái Bécsben

Kortárs magyar alkotók munkái Bécsben 2013. október 9.

Kiállítás megnyitó a bécsi ENSZ Képviseleten
Panelbeszélgetés a Bécsi Állandó ENSZ Képviseleten

Panelbeszélgetés a Bécsi Állandó ENSZ Képviseleten2013. június 18.

A víz és energia közötti kapcsolat tárgyában („The nexus between water and energy”) Képviseletünk panelbeszélgetést szervezett a magyar nagykövetség épületében. A meghívott előadók között volt Kandeh Yumkella, az UNIDO (ENSZ Iparfejlesztési Szervezete) leköszönő főigazgatója, aki az ENSZ főtitkár különleges képviselőjeként július 1-től a „Fenntartható energia mindenkinek” kezdeményezést fogja irányítani. Előadást tartott Szöllösi-Nagy András, a delfti székhelyű UNESCO Víz Egyetem rektora, illetve Baranyai Gábor helyettes-államtitkár is. A rendezvényt Dél-Korea nagykövete moderálta. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az előadásokat.
A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség Kormányzó Tanácsának nagyköveteinek látogatása a Paksi atomerőműben és a nemzeti radioaktívhulladák tárolóban

A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség Kormányzó Tanácsának nagyköveteinek látogatása a Paksi atomerőműben és a nemzeti radioaktívhulladák tárolóban2013. május 18.

Az erőműbe látogató csoportban atomenergiát már alkalmazó és azt még csak tervező országok képviselői egyaránt voltak. Thaiföld, a Dél-Afrikai Köztársaság, Kína, Oroszország, Törökország, Líbia, Bulgária és Szlovákia képviselői pénteken Bátaapátiban, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóban, szombaton a paksi atomerőműben jártak.
Fogadás a CTBTO Akadémiai Fórum  Vegyifegyver-tilalmi Szervezet főigazgatója tiszteletére

Fogadás a CTBTO Akadémiai Fórum Vegyifegyver-tilalmi Szervezet főigazgatója tiszteletére2013. március 18.

A bécsi Állandó ENSZ Képviselet hétfőn fogadást adott az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete (CTBTO) Akadémiai Fórum és a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) főigazgató, Ahmet Üzümcü tiszteletére.