Dr Bondár István, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatárs részt vett a Preparatory Commission Working Group B 45th ülésén mint a magyar delegáció technikai szakértője. Dr Bondár Istvánt nemrégiben megválasztották az International Federation of Digital Seismograph Networks CTBTO Relations Munkacsoportjának elnökévé. Az FDSN szeizmológiai hálózatokat képviselő globális szervezet, ami a szabad, mindenki által hozzáférhető adatcserét szorgalmazza. Számos IMS szeizmikus állomás operátor tagja az FDSN-nek, és mindkét szervezet számára fontos a tevékenységek koordinációja. Mint az FDSN Munkacsoport új elnöke, Dr Bondár találkozott a PTS főtitkár irodájában Dr Lassina Zerboval és megvitatta az FDSN és a CTBTO közötti jövőbeli kooperációt

Dr Bondár István, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatárs részt vett a Preparatory Commission Working Group B 45th ülésén mint a magyar delegáció technikai szakértője. Dr Bondár Istvánt nemrégiben megválasztották az International Federation of  Digital Seismograph Networks CTBTO Relations Munkacsoportjának elnökévé. Az FDSN szeizmológiai hálózatokat képviselő globális szervezet, ami a szabad, mindenki által hozzáférhető adatcserét szorgalmazza. Számos IMS szeizmikus állomás operátor tagja az FDSN-nek, és mindkét szervezet számára fontos a tevékenységek koordinációja. Mint az FDSN Munkacsoport új elnöke, Dr Bondár találkozott a PTS főtitkár irodájában Dr Lassina Zerboval és megvitatta az FDSN és a CTBTO közötti jövőbeli kooperációt.

 

A Working Group B folyamán Dr Bondár részt vett a Waveform Expert Group ülésén. A Waveform Expert Group meghallgatta a PTS beszámolókat az általuk végzett munkáról a waveform quality control kapcsán, valamint különböző NDC-k és a PTS előadásait a Regional Seismic Travel Times globális felső köpeny sebességmodell előzetes implementációjáról és teszteléséről. Az RSTT várhatóan jobb menetidő becsléseket szolgáltat majd a helyi és regionális szeizmikus hullámfázisokhoz.

 

Dr Bondár részt vesz a CTBTO NDC Capacity Building Workshop and Regional Seismic Travel Time (RSTT) Training-en, 7 - 11 September 2015, Costa Rica, hogy megtanítsa az RSTT menetidő becslések használatát az iLoc földrengés helymeghatározó programban. iLoc az ISC lokátor továbbfejlesztett verziója.